Natuurtuin ’t Loo

Landelijke Dagvlindertelling
Zondag 4 augustus 2019

vlinder op vlinderstruik

Op zondag 4 augustus doet ook IVN Bergeijk-Eersel mee aan de landelijke Tuinvlindertelling georganiseerd door de Vlinderstichting. In Natuurtuin ’t Loo in Bergeijk worden vanaf 13.30 uur de vlinders geteld.

De Vlinderstichting organiseert voor de achtste maal deze landelijke tuinvlindertelling. In dit weekend zal overal in Nederland gespeurd worden naar vlinders in de tuin. Doe ook mee en ontdek wat er allemaal rondvliegt in de tuin!

Tijdens de Tuinvlindertelling worden gegevens verzameld om te kijken hoe het met onze natuur is en om de vlinders beter te kunnen beschermen. Ook u kunt daar aan mee doen! Telt u ook mee? Een leuke activiteit voor de kinderen.

En dan is het tellen geblazen! Een dagpauwoog, een koolwitje of een koningginnepage. Het maakt niet uit of je de vlinders op een bloem hebt gezien of fladderend door de lucht. Belangrijk is wel dat je niet 2 keer dezelfde vlinder telt. Daarom schrijf je alleen het grootste aantal vlinders op die je tegelijk hebt gezien. Telformulieren en zoekkaarten op locatie zijn aanwezig.

Er is ook een leuke vlinderspeurtocht in de plantentuin. Zo kom je al veel te weten over onze dagvlinders. Hopelijk hebben we een zonnig moment, want dan vliegen de vlinders vooral.

Aanvang 13.30 tot 16.00 uur. Entree gratis. Waar?: Natuurtuin ’t Loo, Terlostraat 4, Bergeijk. Informatie Berno Nieuwenhuizen tel 0620352056 of mail info.ivnbe@gmail.com   of www.ivn.nl/bergeijk-eersel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Maak de volgende rekensom af. * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.