Natuurtuin ’t Loo

Gezonde grond in je tuin: neem een bodemmonster

Gezonde Grond

De laatste tijd wordt er veel aandacht gegeven aan gezond voedsel. Steeds meer wordt duidelijk dat daarvoor ook een gezonde bodem nodig is. Zowel bij de boer, maar ook bij jou thuis als je zelf een gezonde tuin of moestuin wilt verzorgen.

Grond zorgt voor de basis van het leven: planten. Alle planten die in de grond staan hebben verschillende wensen, maar hoe kunnen we er voor zorgen dat we een mooiere en sterkere tuin hebben? Dat begint allemaal bij basis, daar waar de wortels in zitten. Wat zit er in en wat kunnen we doen om het te verbeteren en de grond gezond houden zodat er gezonde planten kunnen groeien.

Onderzoek van je grond in je moestuin met bemestingsadvies

Om je grond te kunnen verbeteren wil je natuurlijk eerst wel willen weten hoe de bodem van de moestuin ervoor staat. Daarvoor organiseerde Velt Bergeijk een actie om gezamenlijk bodemmonsters in te sturen. Voor degenen die meegedaan hebben aan deze actie in 2018 is onderstaande informatie wellicht nog handig om na te kijken.

Wat wordt er onderzocht?

Je grondmonster wordt geanalyseerd op N (stikstof), P (fosfor), K (kalium), Mg (Magnesium) en de zuurgraad.

Wanneer komen de resultaten binnen?

Uiterlijk 17 december zijn de resultaten binnen. Mooi op tijd dus om kalk te strooien in januari, mocht dat nodig zijn.

Wat voor advies krijg je?

De onderzoeksgegevens krijg je terug, samen met een advies hoe je je bodem kunt verbeteren (bijv, strooi 3,5 kg kalk per 100 m2 ). Als je meer toelichting wilt is Leo op donderdagochtend in Natuurtuin ‘t Loo altijd bereid je meer te vertellen. Of kom op 17 december tussen 19 en 20 uur naar Natuurtuin ’t Loo, dan helpen we je verder. Je kunt de resultaten ook per mail ontvangen, geef dit aan op het formulier.

Heb je nog vragen, stel ze gerust (VeltBergeijk@gmail.com)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maak de volgende rekensom af. * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.