Natuurtuin 't Loo

3 juni 2018 Velt-ecotuindagen en Bijenkijkdag

Zondag 3 juni 2018, van 12:00 tot 17:00 uur

logo velt 40 jaar

Kom binnen, beleef en geniet tijdens de landelijke ecotuindagen in Natuurtuin ‘t Loo

Speciale aandacht voor kruiden in de kruidentuin en bijen

In het weekend van 2 en 3 juni zetten 250 deelnemende ecotuiniers in Nederland en België hun poorten wagenwijd open om je te ontvangen en het verhaal over hun eigen tuin te vertellen. Er zijn fietslussen uitgezet tussen de verschillende tuinen en er is veel inspiratie op te doen over natuurlijk tuinieren. Op www.velt.nu vind je alle informatie over de deelnemende tuinen. Echt de moeite waard!

Op zondag 3 juni doet Natuurtuin ’t Loo ook aan mee aan deze landelijke ecotuindag. Velt laat je deze dag kennismaken met de kruiden uit de tuin. Welke kruiden zijn geschikt om lekkere thee van te zetten. Welke kun je gebruiken om van te eten? We zijn heel veel toepassingen vergeten, maar proberen de kennis niet verloren te laten gaan.

kinderen kijken naar de honing die gezeefd wordt
Bijenkijkdag

Bekijk het interieur van een bijenkast en slinger honing

In de bijenhal kun je, achter glas, in een bijenkast kijken. Onze imkers vertellen alles over honingbijen, solitaire bijen, wespen en hoornaars. Deze beestjes bestuiven bijna al onze bloemen en zijn dus heel nuttig voor de natuur en ons voedsel. We zullen ter plekke ook honing slingeren en laten zien hoe je het interieur van een bijenkast maakt.

We hopen op een mooie zonnige dag zodat je op het terras kunt genieten van een kopje kruidenthee met iets lekkers van de kookgroep erbij.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maak de volgende rekensom af. * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.