Natuurtuin ’t Loo

14 april 2019: Opening Tuinseizoen met biologische plantjesmarkt en zadenruil

poster opening tuinseizoen

Ben je al volop aan het zaaien en heb je plantjes over? Wil je zaden ruilen? Koop je liever een paar jonge plantjes van verschillende soorten? Kom dan naar onze Opening van het Tuinseizoen. Natuurtuin ‘t Loo opent ieder jaar het tuinseizoen met de ruil en verkoop van biologische moestuinplanten en kruiden. Er is dan ook volop gelegenheid de tuin te bekijken, een rondleiding te volgen en de bijenhal te bezoeken.

Biologische plantjesmarkt

Voor sommige groenten zoals knolselderij en koolrabi is het een hele klus om de planten zelf te kweken. Je zou willen dat je ergens plantjes kunt kopen. Tijdens de Opening van het tuinseizoen heeft Velt  kwekerij ’t Stekje uitgenodigd om bij de natuurtuin biologische planten te verkopen: knolselderij, bleekselderij, courgette, koolrabi, prei, allerlei soorten sla en diverse koolsoorten.

OPROEP: neem zelf doosjes/potjes mee om de gekochte en geruilde plantjes in te vervoeren.

Ruilen volgens de VELT-traditie

Je kunt plantjes of zaad ruilen. Neem dus alle plantjes mee die je teveel hebt en maak iemand er blij mee. Veel moestuinders kweken hun biologische plantjes zelf op. De bedoeling is om in de komende jaren meer planten samen te kweken en te ruilen volgens de oude VELT-traditie. Wie zelf plantjes zaait en er te veel van heeft, kan die meenemen en ruilen met anderen.

Gezelligheid

Ook als je al helemaal voorzien bent, ben je natuurtlijk welkom. De kookgroep zorgt voor soep en iets lekkers bij de koffie.

Biologische moestuin

Er gaat niets boven gezonde en lekkere groenten uit eigen moestuin. Daarvoor kies je het liefst voor ecologisch tuinieren met biologische zaden en planten. Het wordt immers zo langzamerhand aan iedereen duidelijk welke schadelijke gevolgen chemische groei- en spuitmiddelen kunnen hebben voor mens en natuur.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Maak de volgende rekensom af. * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.