Natuurtuin ’t Loo

Opening Tuinseizoen

Zondag 22 april 2018, 12.00 – 17.00 uur

Ben je al volop aan het zaaien en heb je plantjes over? Wil je zaden ruilen? Koop je liever een paar  jonge plantjes van verschillende soorten? Kom dan naar onze Opening van het Tuinseizoen.

Natuurtuin ‘t Loo opent ieder jaar het tuinseizoen met de ruil en verkoop van biologische moestuinplanten en kruiden. Er is dan ook volop gelegenheid de tuin te bekijken, een rondleiding te volgen en de bijenhal te bezoeken.

Verkoop van spitskool en bloemkool

Breed aanbod biologische groenten en kruiden

Voor sommige groenten zoals knolselderij en koolrabi is het een hele klus om de planten zelf te kweken. Je zou willen dat je ergens plantjes kunt kopen. Tijdens de Opening van het tuinseizoen verkoopt ’t Stekje bij de natuurtuin biologische planten: knolselderij, bleekselderij, courgette, koolrabi, prei, allerlei soorten sla en diverse koolsoorten.

Biologische moestuin

Er gaat niets boven gezonde en lekkere groenten uit eigen moestuin. Daarvoor kies je het liefst voor ecologisch tuinieren met biologische zaden en planten. Het wordt immers zo langzamerhand aan iedereen duidelijk welke schadelijke gevolgen chemische groei- en spuitmiddelen kunnen hebben voor mens en natuur.

Ruilen volgens de VELT-traditie

Veel moestuinders kweken hun biologische plantjes zelf op. De bedoeling is om in de komende jaren meer planten samen te kweken en te ruilen volgens de oude VELT-traditie. Wie zelf plantjes zaait en er te veel van heeft, kan die meenemen en ruilen met anderen.

Logo Velt