Natuurtuin ’t Loo

Opening Tuinseizoen 2022.

 

Zondag 24 april van 12:00 – 17:00 uur

Opening Tuinseizoen in Natuurtuin ‘t Loo met verkoop van biologische planten en kruiden.

We hebben al volop kunnen genieten van het prachtige warme weer in maart. De handen kriebelen om aan de slag te gaan in de tuin. Maar, Maart roert zijn staart en April doet wat hij wil. Er kan zo nog een nachtvorst langskomen of zelfs een laagje sneeuw. Maar eind april, dan durven we toch echt los te gaan, en traditiegetrouw openen we het tuinseizoen dan met de plantjesmarkt. Wat is er deze dag allemaal te doen?

Plantenverkoop : kwekerij ’t Stekje uit Baarschot is met een groot aanbod van biologische moestuinplanten en kruiden aanwezig voor de verkoop www.stekje-baarschot.nl .

Rondleidingen door de tuin

Bijenhal is geopend voor bezoekers

Soep en biologische hapjes verzorgd door de kookgroep

tekst gaat door onder de afbeelding

Plantenverkoop: Ben je al volop aan het zaaien en staat je hele vensterbank vol potjes met kleine plantjes? Het is een prachtige hobby, maar best moeilijk om van alle soorten groenten je eigen plantgoed te kweken. Gelukkig weten Rian en Henk van ‘t Stekje alles van opkweken en kun je bij hen prachtig biologisch opgekweekt plantgoed kopen. Ook dit jaar komen zij weer tijdens de opening van het tuinseizoen met heel veel moestuinplanten en kruiden naar Natuurtuin ’t Loo. Assortiment (onder voorbehoud): knolselderij, bleekselderij, courgette, koolrabi, prei, allerlei soorten sla en diverse koolsoorten. Ook biologisch gekweekte kruiden, tomatenplanten, komkommers, paprika’s en Spaanse pepers zullen er zijn. Neem zelf wel een doosje of kistje mee om ze mee te nemen naar huis .

Waarom verkoop van biologische planten? Er gaat niets boven gezonde en lekkere groenten uit eigen moestuin. Daarvoor kies je het liefst voor ecologisch tuinieren met biologische zaden en planten. Biologische planten worden geteeld in evenwicht met de natuur, ze zijn sterk en er is geen kunstmest gebruikt bij het opkweken. De zaden zijn niet behandeld met bestrijdingsmiddelen en hebben dus geen vervuiling van de grond en oppervlakte water tot gevolg. Daardoor kunnen insecten en dieren veilig in die omgeving leven zodat de biodiversiteit omhoog gaat . Daarom kiezen we in de Natuurtuin voor biologisch plantgoed.

Het zal een feestelijke middag zijn waarin we onze zinnen zetten op een nieuw tuinseizoen met lekkere en gezonde producten. Kom kijken in de bijenhal, doe mee met een rondleiding, of ga gezellig op het terras zitten om te genieten van een kopje koffie met gebak of een kom soep! U bent van harte welkom.

Natuurtuin ’t Loo, Terlostraat 4, Bergeijk

P.S. Neem zelf een doosje mee om de gekochte plantjes mee te nemen naar huis

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maak de volgende rekensom af. * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.