Natuurtuin ’t Loo

30 september 2018: Oogstfeest: Verzamelen en Bewaren

30 september 2018, 12.00 – 17.00 uur. Natuurtuin ’t Loo, Bergeijk

Het Oogstfeest staat in het teken van Verzamelen en Bewaren. Een bezoek is dan ook meer dan de moeite waard. De Sappers komt om je fruit en groente te persen, je kunt verschillende soorten zuurkool kopen die op 7 september in de kookworkshop is gemaakt. Bovendien hebben vrijwilligers van de Natuurtuin en van Velt Valkenswaard  de afgelopen tijd ook verzameld en producten gemaakt die je kunt bewaren. Allerlei jam,  kruidenolie, kruidenthee en frambocello . Dat moet je echt eens komen proeven!

Met de Sappers maak je heerlijk sap van appels, peren kleinfruit en groente

Tijdens ons Oogstfeest kun je je appels en ander fruit laten persen tot een heerlijke puur sap zodat je er de hele winter nog van kunt genieten. Daarvoor komt de Sappers naar Natuurtuin ’t Loo. De Sappers is een grote mobiele persmachine en indrukwekkend om te zien werken. Deze Sappers kan ook groente en kleinfruit persen, dus maak je eigen unieke mix van je oogst! Wat dacht je van appel-rabarbersap, appel-kersen of misschien wel appel-bietjes.

De sappers verdeelt de porties in 75 kilo oogst. Dan weet je zeker dat het jouw eigen fruit en groente is. Heb je minder? Misschien kun je samen met iemand anders doen?

Terwijl je toekijkt kun je zien hoe het fruit wordt gewassen, geraspt en geperst. Het sap wordt meteen gepasteuriseerd en verpakt in een saptap zodat het tenminste één jaar houdbaar is. En…..wat smaakt er nu  lekkerder dan puur sap van je oogst!

Aanmelden is wel verplicht, we maken een planning voor de dag zodat je niet te lang hoeft te wachten. En je tijd doorbrengen bij Natuurtuin ’t Loo is op die dag ook een goed idee.

 

Zuurkool

We kennen allemaal de zuurkool die van witte kool is gemaakt. Maar je kunt ook van andere kolen zuurkool maken. We hebben  rode kool en spitskool gefermenteerd tot zuurkool. En geëxperimenteerd met kruiden. Je kunt komen proeven tijdens het Oogstfeest. Wie een potje wilt kopen krijgt 50 cent korting als je je eigen schone potje meeneemt. Met jee aankoop steun je Natuurtuin ’t Loo.

Genieten van de tuin

Uiteraard hoef je niet te wachten met genieten. Loop eens door de tuin, bekijk de bijenhal of zie hoe de wilde planten zich voorbereiden op de winter. En je kunt natuurlijk ook soep en een broodje eten. Gemaakt door onze vrijwilligers.

Boekje Lang leve de oogst inkijken of bestellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maak de volgende rekensom af. * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.