Natuurtuin ’t Loo

Appelpers komt naar de Natuurtuin.

De appelpers komt weer naar Natuurtuin ’t Loo in Bergeijk op zondag 27 september

Voor het vijfde jaar op rij bieden we ook dit jaar weer de gelegenheid je eigen appels, peren en ander kleinfruit te laten persen tot heerlijk sap in Bergeijk. Op deze manier kun je het hele seizoen genieten van je fruitoogst.

De Sappers komen op zondag 27 september graag naar Natuurtuin ’t Loo. Er moeten natuurlijk wel voldoende appels en ander fruit worden aangeboden. Daarom vragen we iedereen die fruit wil laten persen zich aan te melden en daarbij op te geven hoeveel fruit men ongeveer meeneemt.

Bij het persen is het goed mogelijk de 1,5 meter afstand te houden.

Hoe werkt het fruitpersen?

Heb je zelf een overvloed aan appels, peren of ander fruit en groente? Dan kun je dat deze dag laten persen door de Sappers die bij ons op bezoek zijn. Een heel leuk bedrijfje met de eerste mobiele vacuümpers van Nederland, waardoor je nog lekkerder sap krijgt. Kijk maar eens op hun site www.desappers.nl , waar je je ook kunt aanmelden.

Om je eigen sap te kunnen laten persen heb je minimaal 75 kg fruit nodig. Meestal worden er appels en peren gebruikt, maar ook van stoofperen, bessen, druiven, kersen (ontpit), wortels, bietjes kun je lekker en speciaal sap maken. Er is van alles mogelijk, neem vooral even contact op met de Sappers, zij hebben veel ervaring met lekkere mengsels en geven je graag advies. Alles wordt verpakt in een saptap van 5 liter of 3 liter. Kijk voor de prijzen op www.desappers.nl/prijzen/

“Happy hour”

Misschien kun je geen 75 kg fruit verzamelen van je eigen boom? Niet getreurd: tijdens Happy Hour  van 14 uur – 15 uur kun je toch meedoen als je minimaal 25 kg meeneemt (ongeveer een wasmand vol met appels). Je oogst wordt dan samen met het fruit van andere inschrijvers geperst (dus wel even aanmelden van te voren).

Ook de Wingerd is tijdens het persfestijn geopend van 12.00 – 17.00 uur. Voor een kopje koffie, thee of ander drankje bent u van harte welkom! Immers een bezoekje aan de Natuurtuin blijft elk seizoen de moeite waard!

Datum: zondag 27 september 2020

Locatie: Natuurtuin ’t Loo, Terlostraat 4 Bergeijk

Aanmelden: https://persdagen.desappers.nl/

Info: appelpers@natuurtuin.org

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maak de volgende rekensom af. * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.