Natuurtuin ’t Loo

Natuur & Cultuur in Natuurtuin ‘t Loo

Het Kempisch Volksorkest en de Kempische volksdansers spelen en dansen   voortaan maandelijks in Natuurtuin ’t Loo. Ze zorgen samen met de Natuurtuin voor het ontsluiten en zichtbaar maken van de Kempische natuur en volkscultuur. Van iedereen, voor iedereen.

2 februari aanstaande is de maandelijkse bijeenkomst voor de eerste keer in Bergeijk. De muziek en dansen uit deze regio, opgetekend door Harrie Franken, zijn al meer dan 40 jaar ten gehore gebracht op openbare plaatsen, vrij toegankelijk voor iedereen die wil. Er kan worden gedanst op de muziek of mee muziek worden gemaakt. Mensen komen van ver om mee te dansen, te buurten en te genieten van de oorspronkelijke muziek en dans van deze regio en kunnen nu ook genieten van de natuurtuin. Na vele jaren in Postel in de Beiaard  te hebben gespeeld en gedanst is nu voor de natuurtuin ’t Loo gekozen om de Kempische natuur en Kempische cultuur elkaar te laten ontmoeten. De twee organisaties kennen elkaar al lange tijd.

Iedereen is de eerste zondag van de maand vanaf 11:00 uur tot het begin van de middag (circa 13:30 uur) welkom in de lekker warme Wingerd op de Natuurtuin. Onder het genot van een hapje en een drankje kun je mee dansen, mee muziek maken of gewoon lekker luisteren of buurten. Later dit jaar (vanaf maart) is de natuurtuin langer open omdat dan alle bloementjes en bijtjes weer tevoorschijn komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maak de volgende rekensom af. * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.