Natuurtuin ’t Loo

Maatschappelijk betrokken

De Natuurtuin is al sinds 2000 een begrip in Bergeijk. Flora, fauna èn mensen komen hier bij elkaar.  Door vrijwilligers, het lokale bedrijfsleven en de gemeente bestaat deze tuin waar een grote groep mensen van kan genieten en laten inspireren.

Zo is in 2014 ontmoetingscentrum De Wingerd geopend die met grote inzet van de vrijwilligers is gebouwd. Dit centrum biedt ruimte aan groepen en is voorzien van een invalide toilet. In 2017 staat de natuurtuin in de finale bij de Brabantse Stijlprijs.

“Natuurtuin ’t Loo is veel meer dan een mooie tuin met een mooi gebouw. Het is echt een plek van de mensen. De manier waarop Ontmoetingscentrum De Wingerd gerealiseerd is, typeert de mentaliteit in Bergeijk. Met elkaar ergens de schouders onder zetten en iets moois maken.”
Wethouder Mathijs Kuijken, Bergeijk

De natuurtuin biedt ruimte aan bijeenkomsten die bijdragen aan een bewuste en ecologische levenswijze. We bieden we stages, dagbesteding en werkervaringsplaatsen aan scholieren en volwassenen.

Met een vrije toegang van zonsopkomst tot zonsondergang is de tuin een plek voor omwonenden om te wandelen, te spelen, te rusten en te genieten!