Natuurtuin ’t Loo

15 februari 2018: IVN Lezing: Het raadselachtige leven van vogels

Een groep reigers
Waarom kunnen vogels vliegen, en wij mensen niet? Hoe houden ze contact met elkaar tijdens lange trekvluchten? Hebben ze een geheugen, net als wij? Kunnen ze goed horen en ruiken? Antwoord op deze en nog tal van andere vragen geeft vogelkenner Lou Megens, tijdens een IVN-thema-avond op donderdag 15 februari in het bezoekerscentrum van Natuurtuin ’t Loo, Terlostraat 4 in Bergeijk.

Vogelkenner Lou Megens
IVN-gastspreker Lou Megens is een vogelkenner met een brede en diepgaande kennis. En ook nog eens een boeiend verteller! Tijdens zijn lezingen neemt hij de bezoeker met dia’s, films en geluidsopnamen mee de natuur in om vogels te zien en te horen, terwijl hij intussen allerlei wetenswaardigheden deelt. Van jongs af aan is Lou Megens al in de weer met vogels; hij heeft er ook enkele boeken over geschreven.

Antwoord op vele vragen

‘Het raadselachtige leven van vogels’ is de titel van de avond die Lou Megens verzorgt in Bergeijk. Allerlei vragen komen aan bod. Zijn vogels intelligent? Kunnen ze kleuren onderscheiden? Hoe goed kunnen ze ruiken? Wat was er het eerst, de kip of het ei? Hebben vogels een goed geheugen? Waarom kunnen ze vliegen? Kunnen ze gevoelens tonen? Daarnaast komen begrippen als mimicry, samenscholingsgedrag, symbiose en camouflage aan bod.

De informatieve en boeiende avond met Lou Megens begint donderdag 15 februari om 20.00 uur en duurt tot ongeveer 22.15 uur. Entree 5 euro, IVN-leden gratis. Meer informatie: info.ivnbe@gmail.com; www.ivn.nl/bergeijk-eersel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maak de volgende rekensom af. * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.