Natuurtuin 't Loo

Natuureducatie

Met natuureducatie willen we mensen leren kijken naar de natuur en bewust maken van de samenhang van flora en fauna in de eigen omgeving. Deze activiteiten worden verzorgd door de verenigingen IVN, VELT of de Bijenvereniging.

-Cursussen, lezingen, workshops. Zie hiervoor onze agenda.

-Een speciale groep vrijwilligers richt zich vooral op het maken van interessante wandelingen voor kinderen in de Natuurtuin. Er zijn themaboekjes voor kinderen in de basisschoolleeftijd.

Alle basisschoolleerlingen van Groot-Bergeijk worden jaarlijks uitgenodigd om met hun groep een bezoek te brengen aan de Natuurtuin, onder leiding van de vrijwilligers van de educatiegroep.

-De Boomfeestdag wordt op verzoek van de gemeente gecoördineerd en educatief ondersteund door vrijwilligers van de Natuurtuin, in nauwe samenwerking met de gemeente.

-Rondom Werelddierendag (5 oktober) wordt een activiteit rondom dieren verzorgd in de Natuurtuin. Op de basisscholen mogen leerlingen geen dieren meer meenemen in de klas. Om hen toch in contact te brengen met dieren en hun verzorging, organiseert de educatiegroep een leerzame dag.

Rondleidingen en excursies: de tuin is altijd  te bezichtigen van zonsopgang tot zonsondergang. Op de zondagen in de zomermaanden mei t/m augustus is ” De Wingerd” open van 14.00 tot 17.00 uur (bijvoorbeeld voor koffie,thee of een sapje). Er is dan ook een gids aanwezig die een rondleiding door de tuin geeft  waarbij iedereen vrijelijk kan aansluiten. Deze rondleiding begint om 14.00 uur  en duurt ongeveer 1 tot anderhalf uur.

Er worden behalve op deze zondagen ook rondleidingen voor groepen verzorgd in de maanden mei t/m september op de andere dagen van de week.