Natuurtuin ’t Loo

Dank aan alle vrijwilligers!


“Met december zijn we weer aangekomen in de laatste maand van 2017. Nog enkele weken en we staan in 2018. Een goed moment voor zowel een terugblik naar het verleden als een vooruitblik naar het nieuwe jaar.
Op 22 november 2017 hebben we met 25 aanwezigen een levendig najaarsoverleg gehad. Elke werkgroep had een overzicht uitgewerkt en toegelicht aan de deelnemers. We kunnen met recht stellen dat we een actief jaar achter de rug hebben. Er zijn diverse activiteiten georganiseerd en werkzaamheden uitgevoerd. Enkele voorbeelden: de knuppelbrug over het water, de basiscursus bijenhouden met 22 deelnemers, het jaar van De Stijl, de Eco-Natuurmarkt, de diverse maaltijden en hapjes, de cursussen ecologisch koken, de vele rondleidingen, de nieuwe website, de digitale nieuwsbrief, de boomplantdag en zo zijn er nog veel meer activiteiten. Hierbij wil ik het grote aantal vrijwilligers nogmaals bedanken voor deze gezamenlijke inspanningen. Zonder jullie inzet hadden we dit nooit voor elkaar gekregen.
Natuurtuin ‘t Loo met ontmoetingscentrum de Wingerd staat door alle activiteiten van de afgelopen jaren goed op de toeristische en culturele kaart van Bergeijk. Bezoekers komen van heinde en ver voor een rondleiding, om een lezing bij te wonen of deel te nemen aan een andere activiteit. Als bestuur willen we onze mooie parel verder uitbouwen. De Wingerd willen we nog meer gaan gebruiken voor activiteiten die passen in het verlengde van de drie verenigingen die er actief zijn. We moeten hierbij openstaan voor nieuwe ideeën. Een belangrijke stap hierbij is het aantrekken van een beheerder. Deze functionaris moet de verbindende factor worden tussen de drie verenigingen, het bestuur en alle activiteiten die deze organiseren. Zeker als we ook overdag meer gebruik willen laten maken van de Wingerd is dit een noodzakelijke stap.
Als voorzitter hoop ik dat we erin slagen om in 2018 de eerste stappen te zetten om ons mooie gebouw en de schitterende tuin meer te gebruiken. Hierbij blijft wel ons uitgangspunt leidend dat alle activiteiten een biologische, ecologische en vegetarische grondslag hebben.

Afsluitend wens ik alle lezers een mooi en bovenal gezond 2018 toe. Ook hoop ik een groot aantal van jullie te ontmoeten tijdens onze Nieuwjaarsreceptie op zondag 21 januari.”

Mark Verhoeven
Voorzitter Natuurtuin ‘t Loo

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maak de volgende rekensom af. * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.