Natuurtuin ’t Loo

16 april: informatieavond Duurzame energie

Dinsdag 16 april
20.00 uur – 23.00 uur
Natuurtuin ’t Loo, ontmoetingscentrum De Wingerd
Toegang gratis

kempenenergie

Gasloos en volop zon in Bergeijk

Op dinsdag 16 april om 20.00 uur organiseert de vereniging KempenEnergie in de Wingerd van Natuurtuin Bergeijik een informatiebijeenkomst over energie en wonen. Tijdens die bijeenkomst wordt informatie gegeven over de mogelijkheden om geen of minder gas te gebruiken en tevens behaaglijker en gezonder te wonen. 

De manier waarop we onze woningen verwarmen, gaat veranderen. We kunnen er niet meer van uit gaan dat er altijd gas is. De voorraad is eindig (in Groningen gaat de kraan dicht) en de CO2-emmissie bij het gebruik van fossiele brandstoffen is een belangrijke oorzaak van de opwarming van de aarde. De overheid stuurt daarom aan op gasloos wonen.

collectief zonnedak

Geen gas; dan beter gebruik maken van de zon. Dat kan door zonnepanelen op je dak te leggen. Maar niet ieder dak is daarvoor geschikt. KempenEnergie heeft dan een oplossing. Tijdens de informatiebijeenkomst gaan we uitleggen hoe een collectief zonnedak werkt. Voor inwoners van de Kempen zijn er mogelijkheden om mee te doen met collectieve daken van ZonopOirschot, ZonopEersel, ZonopBergeijk en Zonnepark Welschap.

informatie

Duurzaam energie opwekken is belangrijk maar energie besparen is het meest zinvol. Er wordt informatie gegeven over isoleren en warmteterugwinning naast informatie over warmtepompen, biomassa en zonnepanelen.

Kennis delen

De vrijwilligers van KempenEnergie kennen veel antwoorden maar zijn vooral geïnteresseerd in jullie vragen. Daarom bestaat de bijeenkomst naast een algemene presentatie uit een aantal gesprekstafels. Aan elke tafel wordt een specifiek thema uitgediept aan de hand van vragen van degene die aangeschoven zijn.

Energieloketten

Met die vragen kunnen inwoners van de Kempen ook elke zaterdag van 10 tot 12 uur terecht bij de Energieloketten in Bladel, Eersel en Oirschot. Zie de website: www.kempenenergie.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Maak de volgende rekensom af. * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.