Natuurtuin 't Loo

10 maart 2018: Insectenhotels maken tijdens NLdoet

Bij op bloem
In nog geen dertig jaar tijd is het aantal insecten in natuurgebieden met driekwart afgenomen, zo blijkt uit recent onderzoek. Een alarmerende ontwikkeling, waar ook IVN, als organisatie die zich sterk maakt voor natuur en natuureducatie, zich ernstig zorgen over maakt. Tijdens de IVN-vrijwilligersdag op 10 maart in Natuurtuin ’t Loo, onderdeel van de landelijke actie NLdoet, staat ‘insectenwelzijn’ dan ook in het middelpunt.

 

Insectenhotels maken

Onder deskundige leiding kan iedereen die dat wil, meehelpen bij de productie van een groot aantal insectenhotels. Zulke bouwsels bieden insecten, zoals bijen en vlinders, de mogelijkheid om te schuilen voor slecht weer, geven ruimte voor het leggen van eitjes en vormen ook een plek om te overwinteren. Gereedschap is aanwezig; IVN Bergeijk-Eersel zorgt naderhand voor verspreiding van de vervaardigde insectenhotels in onze regio.

Voorjaarsklaar maken van de tuin

Tijdens de IVN-vrijwilligersdag gaan vrijwilligers ook aan de slag om Natuurtuin ‘Loo weer gereed te maken voor de naderende lente: onderhoud aan paden en perken, opruimwerk, snoeien en wat al niet meer. Lekker buiten aan het werk, de handen uit de mouwen voor bescherming en behoud van al het moois dat onze natuur te bieden heeft.

Aanmelden bij NLDoet

De IVN-vrijwilligersdag in Natuurtuin ‘t Loo (Terlostraat 4, Bergeijk) begint om 10.00 en duurt tot 13.00. Voor koffie met iets lekkers wordt gezorgd! Vooraf aanmelden is noodzakelijk. Dit kan op de website van NLdoet: www.NLdoet.nl, klussen: Bergeijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maak de volgende rekensom af. * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.