Natuurtuin ’t Loo

Nationale Boomfeestdag 2016

Nationale Boomfeestdag Bergeijk 2016

Jaarlijkse boomfeestdag georganiseerd door Natuurtuin ’t Loo en de gemeente Bergeijk

Woensdag 16 maart 2016 werd in heel Nederland de Boomfeestdag gevierd. In 75% van de gemeenten werden er door kinderen bomen geplant.

uit Bergeijk leef: “Bomen & Bossen, dat was het thema voor de Boomfeestdag 2016. Op 4 locaties staken ongeveer 125 leerlingen van 5 bassischolen in het kader van deze Boomfeestdag de handen uit de mouwen door, natuurlijk, het planten van bomen en ander groen. Maar ook een educatief programma rondom het thema Bomen & Bossen stond op de agenda van deze leerlingen.

 

Wethouder Mathijs Kuijken ging samen met de kinderen van basisschool De Regenboog en basisschool De Zonnesteen aan de slag op een akker aan de Riethovensdijk. De nieuwe bosbeplanting daar maakt onderdeel uit van afspraken over boscompensatie rondom de ruimtelijke ontwikkeling van het Woonbos Bergeijk.

De leerlingen van Basisschool Sint Willibrordus waren druk met bosverjonging door het planten van winterlinden en zoete kers voor onder andere wilde bijen aan de Broekhovenseweg.

Leerlingen van basisschool de Klepper plantten op hun beurt inheemse bomen en heesters in de bosrand aan het Boscheind. Natuurtuin ’t Loo kreeg er heesters en vaste planten bij van de leerlingen van basisschool Sint Gerardus.
De gunstige weersomstandigheden zorgden er mede voor dat deze kinderen een leuke en actieve dag hadden.

Boomfeestdag 2016

Chimene Horrocks (12) en Nina van Lierop (11) van basisschool De Klepper uit Luyksgestel vinden het wel leuk om de handen uit de mouwen te steken bij de boomfeestdag in Luyksgestel. “Dit is beter dan school!

Leuk: Gratis app Los in het Bos

Boomfeestdag 2016
logo IVN

Stichting Nationale Boomfeestdag krijgt regelmatig vragen van kinderen en basisscholen of en hoe ze mee kunnen doen aan de Boomfeestdag in hun gemeente. Met dit thema willen we kinderen en leerkrachten oproepen om hun burgemeester of wethouder Groen te benaderen en hen te vragen of de gemeente ervoor kan zorgen dat zoveel mogelijk basisscholen en kinderen mee mogen doen aan de Boomfeestdag, dat er dus wordt gekozen voor meer bomen in de gemeente.